GENTSE ENERGIEBEDRIJF GREENPULSE SCOORT MET 2.000 ZONNEPANELEN
KAREL CAMBIEN

1 DECEMBER 2017
GENT – Energiebedrijf GreenPulse installeert 2.000 zonnepanelen, goed voor 600 kW, op het dak van de Kortrijkse drukkerij-uitgeverij INNI Group. Particulieren kunnen via het crowdfunding model van Ecconova mee investeren. Volgens CEO Manu Jans van GreenPulse brengt dat een netto rendement op van 3,9 procent én winst voor het milieu.

GreenPulse uit Gent is gespecialiseerd in het ontwikkelen en financieren van zonnepaneelprojecten bij bedrijven via derde partij financiering. Begin 2018 zal het 2.000 zonnepanelen op het dak van drukkerij Inni Group in Kortrijk installeren. Zo kan de drukkerij zijn ecologische voetafdruk verminderen en goedkoper elektriciteit afnemen, zonder dat daar een investering of extra interne knowhow voor nodig is.

GreenPulse geeft particuliere investeerders, die geloven in een groen verhaal, de mogelijkheid om via crowdfunding mee te investeren voor een totaalbedrag van 99.000 euro. Meedoen kan al vanaf 2.000 euro tot maximaal 50.000 euro per particulier. Ceo Manu Jans: ”We maken gebruik van de Vlaamse Win Win Lening waarbij de particulier geniet van een brutorentepercentage van 2 procent. Daarbovenop krijgen Vlaamse investeerders ook nog eens 2,5 procent belastingkrediet. Dat komt neer op een netto opbrengst van 3,9 procent, of veel meer dan wat je vandaag verdient op een spaarboekje.”

Nieuwe markten
Een drietal weken na de lancering, werd al 58.500 euro opgehaald. Geïnteresseerde investeerders kunnen meedoen tot midden december. GreenPulse, opgericht in 2008, heeft uitgebreide ervaring in zonnepaneelprojecten bij binnen- en buitenlandse bedrijven. Het werkte reeds voor Heineken/Alken Maes, DHL, Betafence, Eternit en BMW in België, Nederland, Roemenië en Sri Lanka. Vandaag de dag richt het zich op projecten in België en de ‘emerging markets’ China, India en Brazilië. GreenPulse vergezelt vooral westerse multinationals om zonnepanelen te leggen op hun daken in die emerging markets.

http://www.madeinoostvlaanderen.be/nieuws/gentse-energiebedrijf-greenpulse-scoort-met-2-000-zonnepanelen