NoonTalk Kortrijk-Noord over nieuwe financiering zonnepanelen met opening indrukwekkend zonneproject door minister Tommelein en plaatsbezoek – 17/04/18

Wie in duurzame energie investeert, investeert in de toekomst. Maar hoe financier je de toekomst vandaag? Samen, zo blijkt. Energiebedrijf GreenPulse installeerde 2.000 zonnepanelen, goed voor 600 kW, op het dak van de Kortrijkse INNI group. Ook particulieren of werknemers konden, naast GreenPulse, mee investeren via crowdfunding.

KOM ER MEER OVER TE WETEN TIJDENS DE NOONTALK IN AANWEZIGHEID VAN MINISTER BART TOMMELEIN VAN ENERGIE


Plaats: INNI group, Industrielaan 5, Heule
Tijdstip: dinsdag 17 april, van 10.00 tot 12.30 (broodjeslunch wordt voorzien)

Programma

10.00 uur: toespraak en opening zonnedak door minister Bart Tommelein, toelichting door Manu Jans (CEO GreenPulse) en Jannes Soutaer (CEO ExtraPower)
11.00 uur: start NoonTalk met aansluitend plaatsbezoek

Iedereen welkom! Deelnemen aan de NoonTalk is gratis. Inschrijven vóór vrijdag 13 april is noodzakelijk (voor niet-pers). Dat kan via mail naar parkmanager@kortrijk-noord.be.


 

De financiering van het project bij INNI Group levert investeerders een nettorendement van 3,9% op – een win-win voor de portemonnee én voor het milieu, want Drukkerij INNI in Kortrijk vermindert zijn ecologische voetafdruk met 190 ton CO2 per jaar.

Economisch en ecologisch interessant

Drukkerij INNI neemt via de zonnepanelen goedkopere groene elektriciteit af, zonder eigen investeringen.
Het werkte samen met GreenPulse (Gent), een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en financieren van zonnepaneelprojecten bij bedrijven via derdepartijfinanciering.

Manu Jans van GreenPulse: “De particulier geniet van een brutorentepercentage van 2%. Daarbovenop krijgen Vlaamse investeerders ook nog ‘s 2,5% belastingkrediet. Zo is de netto-opbrengst (3,9%) een stuk hoger dan wat je vandaag verdient op een spaarboekje.” Meedoen kan al vanaf 2.000 euro tot maximaal 50.000 euro per particulier.

GreenPulse financierde deze deal met eigen middelen, met crowdfunding door particulieren en met een lening van Belfius via Belfius Energy Efficiency Package (BEEP).

De zonnepanelen worden geïnstalleerd door het bedrijf ExtraPower.

 

Over INNI group — innigroup.com
INNI group combineert drukwerk met innovatie. Met 130 werknemers en een jaarlijkse omzet van 22 miljoen euro is het in België al 125 jaar lang één van de grootste familiebedrijven in de sector.

Over GreenPulse — greenpulse.eucorporate PPA
GreenPulse, opgericht in 2008, ontwikkelde en financierde al zonnepaneelprojecten bij binnen- en buitenlandse bedrijven zoals TVH, Alken Maes, BMW, Betafence, Eternit, Decospan, J Cortes Cigars. Momenteel richt het zich op projecten in Europa en de ‘emerging markets’.

Over ExtraPower — extrapower.be
ExtraPower is een dynamisch bedrijf dat zonnepanelen plaatst voor KMO’s, industrie en investeerders. Jaarlijks bouwt het ca. 10 MWp aan zonnepanelen in België en Nederland.